Izposoja – najem žerjavov

Izposoja oziroma najem žerjavov je ena od pomembnih dejavnosti podjetja. V najem nudimo žerjave različnih dimenzij in zmogljivosti. Naročniki lahko najamejo samopostavljive ali stolpne žerjave Potain. S pomočjo KONFIGURATORJA ŽERJAVOV si lahko naročnik sam izbere žerjav, ki ga potrebuje glede na potrebe gradbišča.

Skrbimo za redno vzdrževanje žerjavov pred oddajo v najem, hkrati opravljamo redne mesečne preglede žerjavov, ki obratujejo na naročnikovih gradbiščih.  Vabimo vas, da na kontakirate za ponudbo najema žerjava >>

Pojdi na konfigurator žerjavov

Nudimo vam prodajo žerjavov znamke Potain. Preverite našo aktualno ponudbo samopostavljivih ali stolpnih žerjavov. Vsi žerjavi za prodajo so obnovljeni in redno vzdrževani. V prodajni ponudbi boste našli tudi odre Haki in različne gradbene rezervne dele po ugodnih cenah.

Prodaja žerjavov

Montaža in demontaža žerjavov

Ekipa redno zaposlenih in izkušenih monterjev je naša prednost in zagotovilo za zanesljivo in strokovno storitev montaže.

Montiramo stolpne in samopostavljive žerjave Potain, ki so v floti podjetja Ferokov. Prav tako montiramo žerjave Potain, ki jih imajo v floti naročniki. Pred montažo žerjava vedno opravimo ogled terena. Za ustrezen postopek izvedbe montaže in kasnejšega delovanja žerjava mora naročnik ustrezno pripraviti teren:

 • opraviti in predložiti geomehansko potrdilo o trdnosti terena
 • zagotoviti teren za postavitev žerjava, ki je ustrezno oddaljen od kanalov in izkopov
 • očistiti dovozne poti do gradbišča za normalen dovoz žerjava
 • izprazniti gradbišče v tolikšni meri, da omogoča dovolj prostora za postavitev žerjava
 • zagotoviti samostojen električni priključek za priklop žerjava

Redno servisiranje in vzdrževanje žerjava je eno ključnih storitev podjetja Ferokov, saj zagotavlja varno obratovanje žerjava. Z rednimi kontrolami se izognemo večjim napakam v obratovanju, zato naše žerjave pregledujemo mesečno.  Na okvaro žerjava na gradbišču se odzovemo takoj in jo odpravimo  v 24 – 48 urah.

Izvedba rednih pregledov žerjavov se izvaja po metodologiji, priporočeni s strani proizvajalca in med drugim vključuje naslednje obvezne preglede:

 • Vizualni konstrukcijski pregled žerjava
 • Preverjanje stabilnosti žerjava
 • Nivelacija žerjava
 • Mazanje jeklenih vrvi
 • Mazanje venca za obračanje
 • Pregled stanja vrvi in vrvenic
 • Preverjanje stanja verig in varovalk na verigah

Servis in vzdrževanje

Logistika in prevozi žerjavov

Organiziramo celotno logistiko prevozov žerjavov iz naše flote v Sloveniji, na Hrvaškem in v Srbiji. V voznem parku imamo nekaj svojih tovornjakov s prikolicami, po potrebi pa sodelujemo z zanesljivimi zunanjimi prevozniki.  Poskrbimo za celotno transportno pot po ugodnih cenah. Hitro in učinkovito!

Imate v lasti gradbeni žerjav znamke Potain in nimate monterjev ali serviserjev? Z veseljem vam priskočimo na pomoč!

Za naše naročnike, ki imajo v floti žerjave znamke Potain, opravljamo montaže, demontaže, servise in vzdrževanja žerjavov naročnikov.Pri nas lahko naročite tudi vse originalne rezervne dele za vaš žerjav. Dele vam dobavimo v najkrajšem možnem času in jih zmontiramo na vaš žerjav.

Servis in vzdrževanje naročnikovih žerjavov

Šolanje žerjavistov

Vas zanima delo upravljavca žerjava / žerjavista pa bi želeli opraviti strokovni izpit?

Pri nas lahko opravite teoretični in praktični del. Teoretični del je sestavljen iz spoznavanja gradbenega žerjava, varnega dela pri upravljanju žerjava in osnovnih zakonitosti upravljanja žerjava, praktični del pa iz usmerjanja in upravljanja žerjava. Za teoretični del potrebujete nekaj ur, za praktični pa nekaj dni oziroma glede na vaše predznanje o upravljanju žerjava.

Stopite v stik z nami

Prosimo, potrdite, da se strinjate z obdelavo vaših podatkov ter da ste prebrali in razumeli naša določila glede varovanja podatkov.

Hvala. Vaše sporočilo je bilo poslano.
Prišlo je do napake. Prosimo poizkusite ponovno.

Reference